Forsøg med Anonym Ambulant Stofmisbrugsbehandling i København og Odense

Forsøg med anonym ambulant stofmisbrugsbehandling er målrettet borgere med et behandlingskrævende stofmisbrug, der har en tæt tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet. Det er en gruppe som ikke benytter sig af stofmisbrugsbehandlingssystemet til trods for deres misbrug.

Projektet
Initiativets mål er at skabe viden om hvem og hvor mange det er muligt at komme i kontakt med og få til at vælge behandling via et anonymt tilbud. Der etableres derfor forsøg med anonym ambulant stofmisbrugsbehandling i København og Odense.

Forsøgsprojekterne i København og Odense har til formål at skabe kontakt samt tilbyde behandling til borgere, der har en tæt tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet og som ønsker anonymitet.

Forsøget omfatter anonym social stofmisbrugsbehandling efter Servicelovens § 101, men ikke substitutionsbehandling (fx behandling med metadon) efter Sundhedsloven.

Målet for behandlingen skal være stoffrihed eller reducering af rusmiddelforbruget for de borgere, der gennemfører et behandlingsforløb.

Projekterne tilbyder behandling i to år frem til udgangen af 2012. Evaluering ligger færdig i 2013.


Projektlinks
Projekt Anonym Stofmisbrugsbehandling, København  
Projekt Anonym Stofmisbrugsbehandling, Odense


Kontaktperson
Konsulent Mette L. Lauridsen
Tlf: 0045  72 42 38 67
E-mail: mll@socialstyrelsen.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev
bilede

Få Socialstyrelsens nyhedsbrev
OM SOCIALSTYRELSEN


Socialstyrelsen

Edisonsvej 18. 1.
5000 Odense C
telefon.: 72 42 37 00,
E-mail: info@socialstyrelsen.dk
EAN-nr.: 5798000354838
CVR-nr.: 26144698

RSS