Støtte og it-værktøjer

Vi giver her en oversigt over de væsentligste hjemmesider om støttemuligheder og it-værktøjer. It-værktøjer dækker over redskaber, der kan understøtte læse-, stave- og skriveprocessen.

Foto af løse tastatur taster

Hjælpemiddelbasen viser eksempler på materiale til udvikling af læsefærdigheder, materiale til udvikling af skrivefærdigheder, elektroniske orienteringshjælpemidler, programmer til tekstbehandling, udstyr til optagelse og/eller afspilning af digitale lydbøger m.m.

Gå til oversigten over hjælpemidlerne.

På HTO - Hjælp Til Ordblinde kan man finde regler og procedurer for at ansøge om støtte til uddannelsen, jobbet og privatlivet. Siden rummer også en masse nyttige links til mere viden om it-værktøjer og støtteformer.

Hjemmesiden er i gang med at bliver opdateret, så den både er relevant for personer med ordblindhed, pårørende og de fagpersoner, der skal vejlede dem.

Gå til hjemmesiden HTO.

Mobillæsning er en hjemmeside, der er støttet af EU's Socialfond og Region Sjælland. Detaljerede videovejledninger viser, hvordan man kan hente, installere og bruge apps til at læse.

Gå til hjemmesiden Mobillæsning.

En forudsætning for at bruge it i forbindelse med  læsning er digitaliserede tekster, som man kan få gratis adgang til hos Nota, hvis man har dokumentation for ordblindhed.

Gå til hjemmesiden Nota.

OM SOCIALSTYRELSEN


Socialstyrelsen

Edisonsvej 18. 1.
5000 Odense C
telefon.: 72 42 37 00,
E-mail: info@socialstyrelsen.dk
EAN-nr.: 5798000354838
CVR-nr.: 26144698

RSS