Temaer

Her finder du forskellige temaer i relation til erhvervet døvblindhed. Under hvert tema finder du et udvalg af litteratur, både Socialstyrelsens udgivelser og til andet viden på området.

At leve med erhvervet døvblindhed

Her kan du læse om hvordan det er at leve med erhvervet døvblindhed. Erhvervet døvblindhed er en alvorlig diagnose med store konsekvenser for enkelte. Det betyder dog ikke, at der ikke kan gøres noget - mennesker med erhvervet døvblindhed kan leve et både godt og aktivt liv.

Læs mere

Kommunikation

Her kan du læse om kommunikation og erhvervet døvblindhed. Mennesker med erhvervet døvblindhed er en meget heterogen gruppe med individuelle behov og forskellige kommunikationsformer, eksempelvis tegnsprog, taktilt tegnsprog, tydelig tale og haptisk kommunikation.

Læs mere

Psykologisk og socialt

Her kan du læse om de psykologiske og sociale udfordringer som mennesker med døvblindhed kan støde på. Døvblindheden medfører nogle helt særlige udfordringer i forhold til at kunne leve livet, som man ønsker det, eller som man havde forestillet sig det.

Læs mere

Arbejdsliv

Her kan du læse om arbejdsliv for mennesker med erhvervet døvblindhed. Mennesker med erhvervet døvblindhed kan godt være i beskæftigelse, det er dog kun en lille del der er, og det er ikke uden udfordringer.

Læs mere

Demens

Her kan du læse om demens og erhvervet døvblindhed - to funktionsnedsættelser, der pga. mange fælles karakteristika kan være svære at skelne fra hinanden. I nogle tilfælde kan personer rammes af både demens og dobbelt sansetab, en kombination, der kræver en særlig koordineret indsats.

Læs mere

OM SOCIALSTYRELSEN


Socialstyrelsen

Edisonsvej 18. 1.
5000 Odense C
telefon.: 72 42 37 00,
E-mail: info@socialstyrelsen.dk
EAN-nr.: 5798000354838
CVR-nr.: 26144698

RSS