Erhvervet døvblindhed forside

Erhvervet døvblindhed

Erhvervet døvblindhed - kombineret høre- og synsnedsættelse

Når en høre- og synsnedsættelse optræder sammen, forstærker de hinanden og danner tilsammen en helt særlig funktionsnedsættelse, nemlig døvblindhed. Når sansetabene optræder efter, at barnet har udviklet sprog, enten tegnsprog eller verbalt sprog, taler man om erhvervet døvblindhed. Erhvervet døvblindhed fordeler sig på alle aldersgrupper. Man taler om døvblindhed, når den kombinerede høre- og synsnedsættelse giver alvorlige problemer i dagligdagen i forbindelse med tilegnelse af information, kommunikation og mulighed for at færdes selvstændigt.

Mere viden:
Om erhvervet døvblindhed

Aktuelt

Landskonference gav ny viden om medfødt døvblindhed
Rekord mange deltagere var mødt op for at få fyldt på med den nyeste og mest opdaterede viden om medfødt døvblindhed til Socialstyrelsens årlige konference i Vejle den 13.-14. maj 2014. ”Sammen skaber vi udvikling”, var tema for de to dage. Her kan du få et overblik fra konferencen.
Medicinske aspekter ved CHARGE konferencen 2014
Socialstyrelsen og Dansk CHARGE Netværk arrangerede i slutningen af marts CHARGE konference 2014. Dagens tema var medicinske aspekter ved CHARGE syndrom. Her kan du læse om de emner, der blev taget op.
Handicap |
Ny artikelsamling om døvblindhed og identitet
Ny artikelsamling formidler viden fra Deafblind Internationals konference om døvblindhed. Socialstyrelsen har bidraget med to artikler til samlingen.
Videndeling fra konference om Usher syndrom og diagnosticering
I slutningen af november blev konferencen ”Diagnostisering av Usher syndrom – hvordan og hvorfor” afholdt i Norge. Her kan du læse om konferencen samt få del i ny og opdateret viden om diagnosticering af Usher syndrom.
 
 
OM SOCIALSTYRELSEN


Socialstyrelsen

Edisonsvej 18. 1.
5000 Odense C
telefon.: 72 42 37 00,
E-mail: info@socialstyrelsen.dk
EAN-nr.: 5798000354838
CVR-nr.: 26144698

RSS