De mange generationers by

Nakskov by får titlen som De mange generationers by

De mange generationers byKåringen fandt sted på den afsluttende konference for det europæiske år for aktiv aldring og solidaritet mellem generationerne.

Med titlen følger en præmie på 200.000 kr., som Nakskov by kan bruge til at fortsætte det gode arbejde med at gøre byen attraktiv Nakskovfor de mange generationer. 

Nakskov by var i konkurrencens slutrunde oppe mod byerne Skanderborg og Frederiksberg, som vandt hhv. 2. og 3. pladsen.

Nakskov by vandt 1. pladsen bl.a. med begrundelsen om, at deres byplanlægningsprojekt er gennemført helhedstænkning for alle typer borgere og aldersgrupper – med fx livløbsboliger og ikke mindst de ældre, som betragtes og fungerer som en ressource i projektet. Udviklingen af Nakskov by er initieret af frivillige i kommunen, og initiativerne er sat i værk nedefra med bred borgerinddragelse. Byen står over for mange udfordringer både socialt og økonomisk, men disse udfordringer har tværtimod aktiveret borgernes firvillige ressourcer endnu mere.

Læs mere om Nakskovs projekt

Det har været en spændende og inspirerende proces at følge med i udviklingen af de forskellige byplanlægningsprojekter. Byernes udfordring har været at tænke i fællesskab, frivillighed og samarbejde på tværs af generationer i deres projekt ud fra de eksisterende muligheder i lige netop deres by. Nogle har taget udgangspunkt i en bar pløjemark eller en lille højskole; andre har haft mange strenge og aktiviteter at spille på. Men fælles for dem alle er, at de har tænkt i helheder og inddragelse af borgernes ressourcer på tværs af generationer og på tværs af social og kulturel baggrund.
Konkurrencen kan, efter vores mening, være med til at inspirere byplanlægning rundt omkring i landets kommuner med særlig fokus på at inddrage mange interesser, interessenter og initiativer, som kan gro nedefra og få god støtte oppefra. Vi ser frem til at følge den videre udvikling i alle konkurrencens byprojekter – ikke bare de udvalgte

udtaler dommerpanelet om konkurrencen.

Læs mere om EU-året og konkurrencen om De mange generationers by her på siden eller på www.aktivaldring2012.dk.


 

Genveje
Kontakt

Julie Møller

Fuldmægtig i Socialstyrelsen

Telefon: 41 73 08 61

Mail: jmr@socialstyrelsen.dk

OM SOCIALSTYRELSEN


Socialstyrelsen

Edisonsvej 18. 1.
5000 Odense C
telefon.: 72 42 37 00,
E-mail: info@socialstyrelsen.dk
EAN-nr.: 5798000354838
CVR-nr.: 26144698

RSS